קצת על עריכת תמונות
טכנולוגיות הצילום מתקדמות כיום במיוחד. האיכות הגבוהה של העדשה, יכולות הפיקוס, החשיפה והתקריבים המרהיבים הופכים את חווית הצילום שלנו להרבה יותר כיפית ואת התמונות כמובן להרבה יותר חדות, מלהיבות ונעימות לעין.
Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!למרות הטכנולוגיה, עדיין ישנם דברים שהעין האנושים מסוגלת לראות שהמצלמה לא תמיד תצליח להעביר עבורנו. בשביל שנוכל להעביר את המציאות קצת יותר טוב ואפילו לפעמים קצת "לשחק" איתה, השיקו בעשורים האחרונים כמות אדירה של תוכנות עריכה לתמונות. בשביל לעשות לכם קצת סדר, ריכזנו עבורכם את תוכנות העריכה שכל צלם או עורך פשוט חייב להכיר. תהנו!
הקלאסית – Photoshop cc
אין אחד שלא שמע על פוטושופ. מדובר בתוכנה מרהיבה שיכולה לעזור לכם לאחד תמונות, להוציא אלמנטים מתמונות ואפילו לשנות אותן לחלוטין. אפילו תוכלו למצוא באינטרנט סרטון משעשע בו מעצב משועמם הצליח להפוך בקלות בחורה למשולש פיצה. תוכנת הפוטושופ דורשת למידה מעמיקה, אבל כשמכירים אותה כמו שצריך היא נגישה וכיפית מאוד לתפעול. התוכנה תתאים לאנשים שמעוניינים לעשות מניפולציות בתמונות שלהם, ליצור או להשמיט איברים מהתמונה ולהשתפשף בעולם העיצוב הגרפי.
האהובה על הצלמים – Lightroom
לעומת הפוטושופ, כשמדובר בלייטרום, העיסוק העיקרי של התוכנה הוא בשיפור איכות וחוויית הצפייה בתמונה. כלומר, לא ניצור או נשמיט באמצעותה פריטים שנמצאים בתמונה, אלא נשנה את הגוונים בתמונה, את הצללים ובקיצור – את כל מה שנדרש עבורנו בשביל להציג אותה באופן חד יותר ונעים לצפייה. לייטרום לא תתאים לאנשים שמחפשים לעסוק בעיצוב גרפי, אלא בעיקר לצלמים ועורכי תמונות.
החינמית – Photoscape
לעומת פוטושופ ולייטרום שדורשות כסף בהתקנתן, קיימות באינטרנט חלופות חינמיות רבות. אנחנו כמובן נמליץ על רכישת התוכנות הטובות בשוק, אבל הגיוני לרצות להשתפשף בתחום לפני שנשקיע את הכסף שלנו. אלטרנטיבה חביבה היא פוטוסקייפ. פוטוסקייפ תענה כנראה על הצרכים הבסיסיים של עורך תמונות חובב – הסרת עיניים אדומות, שינוי בהירות, ליטוש תמונות ואפשרויות רבות נוספות. אם אתם עוד מחפשים את עצמכם בעולם העריכה ורוצים לבדוק אם הוא אכן קורץ לכם – כנראה שזאת התוכנה בשבילכם.
רק נשאר להתחיל!
עריכת תמונות היא לא תמיד קלה. עוד לפני הלימוד של התוכנות, חשוב להבין את העקרונות המנחים בעריכה ביניהם זוויות הצללה נכונות, שימוש בקומפוזיציה ויכולת להביע מציאות בתמונה. בשביל להשתמש בתוכנות העריכה מומלץ לקחת כמה שיעורים או קורס בנושא שיעזור לכם להתמודד עם הקשיים בשימוש הראשוני. עורך טוב הוא עורך שתרגל את היכולות שלו כמו שצריך, דאג להתמיד ושאף להתקדם. יאללה, עכשיו רק נשאר לכם להתחיל! מאחלים לכם הרבה בהצלחה!
אני מעוניין בעריכת תמונה!
התגובות סגורות.